Book Online


Clujul turistic


Descopera frumusetile orasului comoara

 
Capitolina City Chic *** pune la dispozitia clientilor avantajul unei locatii ultra-centrale. Situat în centrul istoric, turistic si comercial al orasului Cluj-Napoca, hotelul reprezinta alegerea perfecta pentru business sau relaxare. Hotelul este situat la distanta de 5 minute de zona de promenada, Piata Avram Iancu si Catedrala Arhiepiscopala Ortodoxa, Piata Unirii, ansamblul statuar Matei Corvin si Biserica Sfântul Mihail, Casa de Cultura a Studentilor, Gradina Botanica sau Teatrul National.
Pe durata vizitei la Capitolina City Chic va invitam sa cunoasteti o parte din frumusetile orasului si sa va bucurati de o vizita relaxanta:

Piata Avram Iancu
Catedrala Ordotoxa din Cluj a fost ridicata în perioada anilor 1920-1930, imediat dupa unirea Transilvaniei cu România. Este unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj. Au fost efectuate lucrari de o specialitate ridicata, cum ar fi construirea celor 4 turle care înconjoara turla centrala, sculptarea celor 18 coloane imense din rotonda turlei mari, medalioane sculptate în piatra, arce de piatra pe fatadele laterale. A fost înzestrata cu 4 clopote, aduse din Ungaria, cel mai mare dintre ele cântarind aproape 2 tone.

Teatrul National si Opera Romana
Cladirea care adaposteste Teatrul National “Lucian Blaga” si Opera Româna a fost ridicata între 1904-1906 de catre celebra firma vieneza „Fellner und Helmer”, combinând elemente stilistice neo-baroce si Secession. Sala dispune de 928 de locuri si este realizata în stil neobaroc, cu inflexiuni stilistice inspirate de secesionism în decorarea holului. De la inaugurarea sa si pâna în prezent, pe scena Operei Române au fost prezentate peste 200 de titluri de opere, operete si balete din repertoriul universal.


Piata Unirii
Biserica Romano-Catolica “Sfântul Mihail” – este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului. Este considerata a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din România, cu 70 de metri lungime si o înaltime maxima de 80 de metri.
Ansamblul monumental Matei Corvin alcatuit din cinci statui reprezentându-i pe regele Matia (ecvestru) si pe cei patru generali ai sai, a fost dezvelita în anul 1902 în piata centrala a Clujului. Macheta lucrarii, opera a artistilor János Fadrusz si Lajos Pákey, a obtinut în anul 1900 marele premiu al Expozitiei Universale de la Paris. Monumentul clujean a devenit de-a lungul timpului unul din semnele distinctive ale orasului.


Casa Matei din Cluj, este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist. În aceasta cladire s-a nascut regele Matia Corvinul. Cladirea a fost construita în secolul al XV-lea . Cladita în stil gotic, Casa Matia a suferit de-a lungul timpului modificari diverse si adaptari la stilurile noi. Astfel, în prima jumatate a secolului al XVI-lea au fost introduse o serie de elemente arhitecturale renascentiste.

Biserica Reformata Calvina de pe strada Kogalniceanu din Cluj-Napoca (în maghiara Farkas utcai Református Templom, în germana Reformierte Kirche in der Wolfsgasse) din imediata apropiere a bastionului Croitorilor este unul dintre cele mai valoroase edificii gotice din Transilvania, ridicat între 1486-1516. Biserica mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Reformata Centrala sau Biserica Reformata de pe Ulita Lupilor. Ulitei Lupilor, astazi strada Mihail Kogalniceanu, este una din cele mai vechi strazi ale Clujului.
Muzeul de Arta din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante muzee din România cu o colectie de peste 12.000 de piese de pictura, sculptura, arte grafice si decorative.

Parcul Etnografic National “Romulus Vuia” înfiintat în 1929, poarta numele fondatorului si primului director al muzeului, prof. Romulus Vuia. Exponatele sunt reprezentate de constructii grupate pe tipuri zonale de gospodarii si monumente de arhitectura populara. Este cel mai vechi si mai mare muzeu etnografic din România, cele mai vechi exponate dateaza din 1678.

Parcul central
Cu o vechime de peste 180 de ani, este unul dintre principalele locuri de recreere din Cluj-Napoca, fiind situat pe malul Somesului Mic.

Gradina Botanica “Alexandru Borza” a fost fondata în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Întinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare, în partea sudica a Clujului. Gradina botanica, înfiintata dupa Unirea Transilvaniei cu România, în anii activitatii de asezare pe temeiuri solide a Universitatii clujene, a reusit sa se dezvolte în timp atât ca obiectiv turistic clujean cât si ca important spatiu didactic si stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost fondat în anul 1922 de catre profesorul Romulus Vuia si s-a impus în elita muzeelor românesti de profil, gratie calitatii de exceptie a patrimoniului sau. Este compus în prezent din peste 41.000 de obiecte taranesti traditionale, datând din secolele XVII-XX, secondate de un fond documentar de peste 80.000 de piese.

Statuia Sfantului Gheorghe reprezentat omorând balaurul, este o copie a Statui Sfântului Gheorghe din Praga, originalul realizat de mesterii clujeni Martin si Gheorghe la sfârsitul evului mediu. Copia a fost realizata în anul 1904 de restauratorul Kálmán Lux (1880-1961). Statuia a fost amplasata la Cluj în jurul anului 1900, initial în „Piata Sf. Gheorghe” (redenumita în perioada comunista în “Piata Gheorghe Sion”, apoi în “Piata Pacii”, în prezent “Piata Lucian Blaga”), în fata Bibliotecii Universitare. În anul 1960 a fost mutata în mica piata din fata Bisericii Reformate-Calvine de pe str. Kogalniceanu, locatie considerata mai potrivita.
 
Clujul turistic
Descoperă frumusețile orașului comoară
 
Capitolina City Chic *** pune la dispoziÈ›ia clienÈ›ilor avantajul unei locaÈ›ii ultra-centrale. Situat în centrul istoric, turistic È™i comercial al oraÅŸului Cluj-Napoca, hotelul reprezintă alegerea perfectă pentru business sau relaxare. Hotelul este situat la distanță de 5 minute de zona de promenadă, PiaÅ£a Avram Iancu ÅŸi Catedrala Arhiepiscopală Ortodoxă, PiaÅ£a Unirii, ansamblul statuar Matei Corvin ÅŸi Biserica Sfântul Mihail, Casa de Cultură a StudenÅ£ilor, Grădina Botanică sau Teatrul NaÅ£ional.
Pe durata vizitei la Capitolina City Chic vă invităm să cunoașteți o parte din frumusețile orașului și să vă bucurați de o vizită relaxantă:
 
Piață Avram Iancu 
Catedrala Ordotoxă din Cluj a fost ridicată în perioada anilor 1920-1930, imediat după unirea Transilvaniei cu România. Este unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj. Au fost efectuate lucrări de o specialitate ridicată, cum ar fi construirea celor 4 turle care înconjoară turla centrală, sculptarea celor 18 coloane imense din rotonda turlei mari, medalioane sculptate în piatră, arce de piatră pe faÈ›adele laterale. A fost înzestrată cu 4 clopote, aduse din Ungaria, cel mai mare dintre ele cântărind aproape 2 tone.
Teatrul National si Opera Romana:
Clădirea care adăposteÅŸte Teatrul NaÅ£ional “Lucian Blaga” ÅŸi Opera Română a fost ridicată între 1904-1906 de către celebra firmă vieneză „Fellner und Helmer”, combinând elemente stilistice neo-baroce ÅŸi Secession. Sala dispune de 928 de locuri ÅŸi este realizată în stil neobaroc, cu inflexiuni stilistice inspirate de secesionism în decorarea holului. De la inaugurarea sa ÅŸi până în prezent, pe scena Operei Române au fost prezentate peste 200 de titluri de opere, operete ÅŸi balete din repertoriul universal.
 
 
Piaţa Unirii
Biserica Romano-Catolică “Sfântul Mihail” – este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în PiaÈ›a Centrală din Cluj È™i se numără printre monumentele emblematice ale oraÈ™ului. Este considerată a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din România, cu 70 de metri lungime È™i o înălÈ›ime maximă de 80 de metri.
Ansamblul monumental Matei Corvin alcătuit din cinci statui reprezentându-i pe regele Matia (ecvestru) È™i pe cei patru generali ai săi, a fost dezvelită în anul 1902 în piaÈ›a centrală a Clujului. Macheta lucrării, operă a artiÈ™tilor János Fadrusz È™i Lajos Pákey, a obÈ›inut în anul 1900 marele premiu al ExpoziÈ›iei Universale de la Paris. Monumentul clujean a devenit de-a lungul timpului unul din semnele distinctive ale oraÈ™ului.
 
 
Casa Matei din Cluj, este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj, unicul palat clujean din epoca de tranziÈ›ie de la stilul gotic la cel renascentist. În această clădire s-a născut regele Matia Corvinul. Clădirea a fost construită în secolul al XV-lea . Clădită în stil gotic, Casa Matia a suferit de-a lungul timpului modificări diverse È™i adaptări la stilurile noi. Astfel, în prima jumătate a secolului al XVI-lea au fost introduse o serie de elemente arhitecturale renascentiste.
 
Biserica Reformată Calvină de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca (în maghiară Farkas utcai Református Templom, în germană Reformierte Kirche in der Wolfsgasse) din imediata apropiere a bastionului Croitorilor este unul dintre cele mai valoroase edificii gotice din Transilvania, ridicat între 1486-1516. Biserica mai este cunoscută È™i sub numele de Biserica Reformată Centrală sau Biserica Reformată de pe UliÈ›a Lupilor. UliÈ›ei Lupilor, astăzi strada Mihail Kogălniceanu, este una din cele mai vechi străzi ale Clujului.
Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante muzee din România cu o colecÅ£ie de peste 12.000 de piese de pictură, sculptură, arte grafice ÅŸi decorative.
 
Parcul Etnografic NaÈ›ional “Romulus Vuia” înfiinÅ£at în 1929, poartă numele fondatorului ÅŸi primului director al muzeului, prof. Romulus Vuia. Exponatele sunt reprezentate de construcÅ£ii grupate pe tipuri zonale de gospodării ÅŸi monumente de arhitectură populară. Este cel mai vechi ÅŸi mai mare muzeu etnografic din România, cele mai vechi exponate datează din 1678.
 
Parcul central
Cu o vechime de peste 180 de ani, este unul dintre principalele locuri de recreere din Cluj-Napoca, fiind situat pe malul SomeÅŸului Mic.
 
Grădina Botanică “Alexandru Borza” a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului. Grădina botanică, înfiinÈ›ată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de aÈ™ezare pe temeiuri solide a Universității clujene, a reuÈ™it să se dezvolte în timp atât ca obiectiv turistic clujean cât È™i ca important spaÈ›iu didactic È™i È™tiinÈ›ific din cadrul Universității BabeÈ™-Bolyai.
 
Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost fondat în anul 1922 de către profesorul Romulus Vuia ÅŸi s-a impus în elita muzeelor româneÅŸti de profil, graÅ£ie calităţii de excepÅ£ie a patrimoniului său. Este compus în prezent din peste 41.000 de obiecte ţărăneÅŸti tradiÅ£ionale, datând din secolele XVII-XX, secondate de un fond documentar de peste 80.000 de piese.
 
Statuia Sfantului Gheorghe reprezentat omorând balaurul, este o copie a Statui Sfântului Gheorghe din Praga, originalul realizat de meÈ™terii clujeni Martin È™i Gheorghe la sfârÈ™itul evului mediu. Copia a fost realizată în anul 1904 de restauratorul Kálmán Lux (1880-1961). Statuia a fost amplasată la Cluj în jurul anului 1900, iniÈ›ial în „PiaÈ›a Sf. Gheorghe” (redenumită în perioada comunistă în “PiaÈ›a Gheorghe Sion”, apoi în “PiaÈ›a Păcii”, în prezent “PiaÈ›a Lucian Blaga”), în faÈ›a Bibliotecii Universitare. În anul 1960 a fost mutată în mica piață din faÈ›a Bisericii Reformate-Calvine de pe str. Kogălniceanu, locaÈ›ie considerată mai potrivită.
 
 
Clujul turistic
Descoperă frumusețile orașului comoară
 
Capitolina City Chic *** pune la dispoziÈ›ia clienÈ›ilor avantajul unei locaÈ›ii ultra-centrale. Situat în centrul istoric, turistic È™i comercial al oraÅŸului Cluj-Napoca, hotelul reprezintă alegerea perfectă pentru business sau relaxare. Hotelul este situat la distanță de 5 minute de zona de promenadă, PiaÅ£a Avram Iancu ÅŸi Catedrala Arhiepiscopală Ortodoxă, PiaÅ£a Unirii, ansamblul statuar Matei Corvin ÅŸi Biserica Sfântul Mihail, Casa de Cultură a StudenÅ£ilor, Grădina Botanică sau Teatrul NaÅ£ional.
Pe durata vizitei la Capitolina City Chic vă invităm să cunoașteți o parte din frumusețile orașului și să vă bucurați de o vizită relaxantă:
 
Piață Avram Iancu 
Catedrala Ordotoxă din Cluj a fost ridicată în perioada anilor 1920-1930, imediat după unirea Transilvaniei cu România. Este unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj. Au fost efectuate lucrări de o specialitate ridicată, cum ar fi construirea celor 4 turle care înconjoară turla centrală, sculptarea celor 18 coloane imense din rotonda turlei mari, medalioane sculptate în piatră, arce de piatră pe faÈ›adele laterale. A fost înzestrată cu 4 clopote, aduse din Ungaria, cel mai mare dintre ele cântărind aproape 2 tone.
Teatrul National si Opera Romana:
Clădirea care adăposteÅŸte Teatrul NaÅ£ional “Lucian Blaga” ÅŸi Opera Română a fost ridicată între 1904-1906 de către celebra firmă vieneză „Fellner und Helmer”, combinând elemente stilistice neo-baroce ÅŸi Secession. Sala dispune de 928 de locuri ÅŸi este realizată în stil neobaroc, cu inflexiuni stilistice inspirate de secesionism în decorarea holului. De la inaugurarea sa ÅŸi până în prezent, pe scena Operei Române au fost prezentate peste 200 de titluri de opere, operete ÅŸi balete din repertoriul universal.
 
 
Piaţa Unirii
Biserica Romano-Catolică “Sfântul Mihail” – este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în PiaÈ›a Centrală din Cluj È™i se numără printre monumentele emblematice ale oraÈ™ului. Este considerată a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din România, cu 70 de metri lungime È™i o înălÈ›ime maximă de 80 de metri.
Ansamblul monumental Matei Corvin alcătuit din cinci statui reprezentându-i pe regele Matia (ecvestru) È™i pe cei patru generali ai săi, a fost dezvelită în anul 1902 în piaÈ›a centrală a Clujului. Macheta lucrării, operă a artiÈ™tilor János Fadrusz È™i Lajos Pákey, a obÈ›inut în anul 1900 marele premiu al ExpoziÈ›iei Universale de la Paris. Monumentul clujean a devenit de-a lungul timpului unul din semnele distinctive ale oraÈ™ului.
 
 
Casa Matei din Cluj, este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj, unicul palat clujean din epoca de tranziÈ›ie de la stilul gotic la cel renascentist. În această clădire s-a născut regele Matia Corvinul. Clădirea a fost construită în secolul al XV-lea . Clădită în stil gotic, Casa Matia a suferit de-a lungul timpului modificări diverse È™i adaptări la stilurile noi. Astfel, în prima jumătate a secolului al XVI-lea au fost introduse o serie de elemente arhitecturale renascentiste.
 
Biserica Reformată Calvină de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca (în maghiară Farkas utcai Református Templom, în germană Reformierte Kirche in der Wolfsgasse) din imediata apropiere a bastionului Croitorilor este unul dintre cele mai valoroase edificii gotice din Transilvania, ridicat între 1486-1516. Biserica mai este cunoscută È™i sub numele de Biserica Reformată Centrală sau Biserica Reformată de pe UliÈ›a Lupilor. UliÈ›ei Lupilor, astăzi strada Mihail Kogălniceanu, este una din cele mai vechi străzi ale Clujului.
Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante muzee din România cu o colecÅ£ie de peste 12.000 de piese de pictură, sculptură, arte grafice ÅŸi decorative.
 
Parcul Etnografic NaÈ›ional “Romulus Vuia” înfiinÅ£at în 1929, poartă numele fondatorului ÅŸi primului director al muzeului, prof. Romulus Vuia. Exponatele sunt reprezentate de construcÅ£ii grupate pe tipuri zonale de gospodării ÅŸi monumente de arhitectură populară. Este cel mai vechi ÅŸi mai mare muzeu etnografic din România, cele mai vechi exponate datează din 1678.
 
Parcul central
Cu o vechime de peste 180 de ani, este unul dintre principalele locuri de recreere din Cluj-Napoca, fiind situat pe malul SomeÅŸului Mic.
 
Grădina Botanică “Alexandru Borza” a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului. Grădina botanică, înfiinÈ›ată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de aÈ™ezare pe temeiuri solide a Universității clujene, a reuÈ™it să se dezvolte în timp atât ca obiectiv turistic clujean cât È™i ca important spaÈ›iu didactic È™i È™tiinÈ›ific din cadrul Universității BabeÈ™-Bolyai.
 
Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost fondat în anul 1922 de către profesorul Romulus Vuia ÅŸi s-a impus în elita muzeelor româneÅŸti de profil, graÅ£ie calităţii de excepÅ£ie a patrimoniului său. Este compus în prezent din peste 41.000 de obiecte ţărăneÅŸti tradiÅ£ionale, datând din secolele XVII-XX, secondate de un fond documentar de peste 80.000 de piese.
 
Statuia Sfantului Gheorghe reprezentat omorând balaurul, este o copie a Statui Sfântului Gheorghe din Praga, originalul realizat de meÈ™terii clujeni Martin È™i Gheorghe la sfârÈ™itul evului mediu. Copia a fost realizată în anul 1904 de restauratorul Kálmán Lux (1880-1961). Statuia a fost amplasată la Cluj în jurul anului 1900, iniÈ›ial în „PiaÈ›a Sf. Gheorghe” (redenumită în perioada comunistă în “PiaÈ›a Gheorghe Sion”, apoi în “PiaÈ›a Păcii”, în prezent “PiaÈ›a Lucian Blaga”), în faÈ›a Bibliotecii Universitare. În anul 1960 a fost mutată în mica piață din faÈ›a Bisericii Reformate-Calvine de pe str. Kogălniceanu, locaÈ›ie considerată mai potrivită.

  • Noutati

    • Capitolina

      Evenimentele saptamanii in Cluj

      02/05/2018
    • Capitolina

      The most popular Hotel of the year!

      23/05/2014
    • Va asteptam intr-o noua amenajare

      21/05/2013
    • Bun venit pe noul site Capitolina

      21/05/2013
  • Politica Hotelului

    Certificari

    Parteneri

    Micul dejun este inclus in tariful de cazare.
    Clienții Capitolina beneficiază de parcare și internet gratuit.
    Tarifele includ TVA si taxa hoteliera de 1%
    Check in: 13:00 - Check out: 12:00

    Se accepta plata cu carti de credit


    Booking Award Hotel City Chic Capitolina
  • Tripadvisor